Presentatie

Van Frituur 't Zuid naar Night Pub RedRover

“Ik wil de legende nieuw leven inblazen”

Roeselare – Angelino Vandamme (33) gaf zichzelf eind september 2005 Frituur 't Zuid langs de Zuidstraat cadeau voor zijn verjaardag. Bijna vier jaar later is de friturist toe aan een nieuwe uitdaging. Zijn liefde voor de horeca is allesbehalve over, en hij opent halfweg september dan ook Night Pub Redrover langs de Iepersestraat. “De Redrover zal als het ware mijn living zijn, maar iedereen zal er zijn manieren moeten houden”, zegt Angelino.

Gewoon zichzelf zijn. Dat is wat Angelino Vandamme hoopt te bereiken met Night Pub Redrover. “De voorbije jaren in de frituur waren niet altijd even makkelijk”, steekt hij van wal. “Ik had af te rekenen met diefstallen, vandalisme, problemen om personeel te vinden, … . Dat bezorgde me bakken stress. In de plaats van me er ziek in te maken heb ik besloten het over een andere boeg te gooien. Bovendien heb ik het op amper enkele jaren tijd, me baserend op de nominaties voor de Horeca Awards, geschopt tot één van de beste frituren van het land waardoor de uitdaging er wat af is. Ik keer de frituur zeker niet de rug toe, maar zal de openingsuren drastisch inkrimpen. Vanaf halfweg september zal ik enkel nog tussen 17u00 en 23u30 frietjes bakken. Daarna trek ik richting Iepersestraat waar de nacht echt zal beginnen in Night Pub Redrover. Misschien komt er op termijn wel een gerant in Friethuis 't Zuid, en zullen de openingsuren opnieuw uitgebreid worden, maar eerst wil ik de Redrover 100 % van de grond krijgen.”

Met de opening van zijn tweede zaak gepland halfweg september, zijn het momenteel heel drukke tijden voor Angelino. Voor, na en tussen het frieten bakken in is hij steevast te vinden langs de Ieperstraat 52, het adres van Night Pub Redrover. “Vroeger zat hier café Big Bell”, zegt hij. “Maar nog eerder, zo'n 15 jaar terug, was hier al een café met de naam RedRover. Die zaak was beroemd en berucht in gans de regio en die legende wil ik nieuw leven inblazen. Ik geloof dat de ziel van destijds hier nog rondwaart en wil ze opnieuw aan de oppervlakte brengen. De Redrover wordt iets unieks in Roeselare. Niet alleen qua interieur waarin het theatrale zal overheersen, maar ook qua concept. Zo zal de zaak enkel van middernacht tot acht uur 's ochtends open zijn, en zal ik heel strikte huisregels toepassen. Dit om de sfeer gezellig te houden, en ook geen problemen te krijgen met de omgeving. Het wordt absoluut geen homobar zoals ik hier en daar al heb horen vertellen, maar een plek waar een select publiek terecht zal kunnen om bij een goed glas en wat tapas te bekomen van hun drukke dag

Vriendin aan huis, Miss Bambi, zal op 30 september Redrover plechtig openen maar let wel, je komt er alleen in op uitnodiging. De vorderingen van de renovatiewerken zijn bovendien ook te volgen op Facebook. (CDR)